Filotürk, Canbus İle İşletmelere Yüksek Yakıt Verimliliği Sunuyor

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Filotürk, Canbus İle İşletmelere Yüksek Yakıt Verimliliği Sunuyor

8 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Ankara Evden Eve Nakliyat

 

FiloTürk, şimdi araç faydalılığında avantaj sunan CANBus kutusuyla filo sahibi firmalara el yakan yakıt tüketiminden ve araç bakımından yüksek oranda tasarruf sağlıyor

Mobiliz tarafından geliştirilen mobil takip ve filo idare sistemleriyle pek çoğu kendi sektörlerinde lider 4.000’i aşkın şirkette 55 bini aşkın vasıtaya hizmet veren FiloTürk, CANBus teknolojisi ile filo sahibi firmalara yüksek bereketlilik ve maliyet avantajları sunmaya devam ediyor. FiloTürk’ün bir hayli alıcısı CANBus teknolojisinin sunduğu imkânlar sayesinde filo taşıtlarının yakıt tüketiminden tasarruf ettiği gibi taşıtların performans bilgilerine de anını ulaşabiliyorlar.

CANBus taşıtların üzerinde bulunan bir cins bilgisayar sistemidir ve taşıtların marka modeline göre değişen adette bilgiyi aralıksız suretle takip eder, FiloTürk alıcılarına CANBus dayanaklı mahsulleri sayesinde vasıtalarındaki motor devir rakamı, toplam harcanan yakıt, 100km’de harcanan vasati yakıt ve ambar yakıt seviyesi vb. gibi çok rakamda bilgiyi online tüm öbür araç izleme işlevleri ile beraber web tabanlı sistemi üzerinden sunar. Mobiliz’in uzaktan hakimiyet telematik uygulamaları arasında yer alan CANBus dayanaklı mahsuller, esas olarak sürücü tavırlarını inceleme ederek sürüş stilinin düzenlenmesini sağlayan nihayetinde de daha az yakıt tüketimi daha düşük karbon salınımı sağlayan bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

Şayet sürücü yüksek devirde araç kullanmak, çok sık fren yapmak veya afaki vites değiştirmek gibi vasıtada yakıt tüketimine veya araç ömrüne negatif tesir eden bir tavrı çok sık yineliyorsa vasıtaya yerleştirilen CANBus dayanaklı mahsuller araç bilgisayar sisteminden aldıkları bilgileri FiloTürk web tabanlı uygulamasına online olarak iletir. Oluşturulan raporlar sayesinde filo idareyicileri sürücü tavırlarını düzenleyecek ihtiyatlar alarak, araç ve sürüş güvenliğini hakimiyet altına alıyorlar. Ayrıca raporlanan araç sürüş ayrıntıları ile ortaya çıkan sürücü profilleri firmaların sürücü eğitimlerini yine tertip etme olanağı veriyor.

Taşıtların kullanım bilgilerinin takibini sağlayan CANBus, özellikle mazot maliyetlerinin her geçen gün yükseldiği bir etrafta işletmeler için cankurtaran simidi işlevi görüyor. Misalin, ayda 15.000 kilometre yol kateden bir araç ağır vasıta, CANBus bilgilerinin değerlendirilmesi sayesinde şirket takribî aylık 450 TL tasarruf sağlayabiliyor. 150 vasıtalık bir filoda aylık yakıt tasarrufu 67.000 TL’nin üzerine çıkıyor.

Üstelik CANBus’ın sağladığı bereketlilik yalnızca yakıt tasarrufu ile de hudutlu değil. Zira araç ömürleri kullanımdan kullanıma fark edebiliyor. CANBus ile filo geneline daha dikkatli ve itinalı bir kullanım alışkanlığı yerleşirken tamir ve bakım giderleri de eksiliyor.

Martaş, CANBus’ın en faal kullanıcılarından

Yeni jenerasyon araç takip ve filo yönetimi sistemlerinde çeyrek asırlık tecrübesiyle Mobiliz’in bilgi birikimi ve tecrübesini taşıyan CANBus teknolojisini kullanan işletmeler arasında Martaş Nakliyat da bulunuyor. Martaş Nakliyat Araç Takip Sistemi Mesulü M. Tuğhan Caner, teknolojinin kendilerine sağladığı fayda hakkında şunları söylüyor:

MARTAŞ GROUP olarak Mobiliz Yeni Jenerasyon Araç Takip Sistemi’ni, filomuzda bulunan tam çekici ve binek vasıtalarımıza monte ettirdik. Bu sistem ile vasıtalarımıza online olarak her yerden ve her zaman erişebiliyoruz. Sistem raporlamasıyla taşıtlarımızın yakıt seviyelerini, vasati yakıt bedellerini, devir süratlerini, geçmiş konumlarını vb. bilgileri kapsayan raporlarına istediğimiz zaman erişebilmekteyiz.

Bu sistem sayesinde vasıtalarımızda vasati % 6 – % 7 oranında yakıt tasarrufu sağladık. Ayrıca yurtdışında kullandığımız iletileşme terminalleri sayesinde vasıtalarımızla her an iletişim kurarak telefon giderlerinde de bir eksilme kaydolduk. Sistemde tanımladığımız ihlal grupları ile taşıtlarda oluşabilecek ihlallere en kısa zamanda müdahale etme olanağı bulduk. Bu müdahale sayesinde sürücülerimizi uyararak hem kendilerinin hem de kullandıkları taşıtların ve yükün daha sıhhatli bir biçimde taşınmasını sağlamaktayız”.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla