Sel Mağdurlarına İyi Haber

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Sel Mağdurlarına İyi Haber

14 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Sel Mağdurlarına İyi Haber

 

Milli Reasürans Genel Müdürü Hulki Yalçın, sel felaketinde oluşan sigortalı hasar miktarının 700 milyon TL, reasürans şirketlerine devredilen hasar miktarının ise 500-550 milyon TL civarında olacağını belirterek, toplam hasarın yüzde 20-25’inin Milli Reasürans tarafından karşılanacağını söyledi.

SİGORTA şirketlerine reasürans koruması sağlayan, Türkiye’nin tek reasürans şirketi Milli Reasürans, sel felaketinde oluşan sigortalı hasarın yüzde 25’ini ödeyecek.

Milli Reasürans Genel Müdürü Hulki Yalçın, selin neden olduğu hasara ilişkin kesin bir rakam söylemenin henüz erken olacağını belirterek, kendilerine ulaşan bilgilerden sigortalı hasar miktarının 700 milyon TL civarında olacağını söyledi.

Tahmini miktar 550 milyon TL

Hulki Yalçın, bu rakamın içinde yurtdışına plase edilen yüksek meblağlı bir kısım işlerden kaynaklanan hasarların da mevcut olduğunu ifade ederek, “Sigorta şirketlerinin kendi reasürans programlarına devredilen hasar miktarının, tüm branşlar itibarıyla 500-550 milyon TL civarında olabileceği tahmin edilmektedir. Söz konusu tutarın yüzde 90’ı sel teminatını da içine alan yangın branşından, yüzde 7-8’i oto branşından, kalan yüzde 2-3’lük bölümü ise nakliyat, kargo branşından kaynaklanmaktadır” dedi. Hulki Yalçın, toplam hasarın yüzde 20-25 civarındaki bölümünün Milli Reasürans tarafından karşılanacağını da vurguladı. Yalçın, Milli Reasürans’a düşecek olan hasar rakamının yüzde 75-80 gibi önemli bir bölümünün alınan korumalar kapsamında yurtdışındaki reasürörlere devredileceğine dikkat çekti.

Ödeme yurtdışından

Hulki Yalçın, sel riskinin bulunduğu tüm poliçelerde reasürans teminatı olduğuna da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigorta şirketleri sel teminatını verirken, risk unsurunu dikkate alarak, belirli bölgeleri hariç tutmak, düşük teminat vermek veya yüksek muafiyet uygulamak gibi bir kısım tedbirler uygularlar ve riskin bir bölümünü de reasürans yoluyla devrederler. Yaşadığımız sel hasarı açısından değerlendirirsek, sigorta şirketlerinin hasarın çok büyük bir bölümünü reasürans şirketlerine devredeceklerini ifade etmek mümkün.

Milli Reasürans’ın mevcut mali yapısının ise söz konusu hasarı kolaylıkla karşılayabileceğini ayrıca, olası deprem hasarı dikkate alınarak yurtdışından sağladığımız korumanın, söz konusu hasar tutarının çok üzerinde olduğunu

söyleyebiliriz.”

Konu ve kasko hasarlarının tamamını karşıladık

EUREKO Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, şirket olarak sel hasarında 55-60 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştireceklerini söyledi. Utkueri, sel felaketinden sonra oluşan 187 adet konut hasarının tümünü ödediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Kasko poliçeleri kapsamında 131 adet ihbar alındı. Bu kapsamda ‘tam ziya’ olan araçlara ilişkin tüm mutabakat süreci tamamlanmış olup, kısmi hasarlı araçların ise onarımı süreci büyük ölçüde bitirilerek, araçların müşterilere teslimleri sağlanmıştır. Böylelikle, sel kapsamında oluşan konut ve kasko branşına ilişkin tüm bireysel hasar dosyalarının ödemeleri bu hafta itibariyle tamamlanmış olacak.”

Şirketlere selde 10 bin hasar ihbarı geldi

TÜRKİYE Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Genel Sekreteri Erhan Tunçay, Birlik olarak üyeler arasında yaptıkları incelemeler sonrasında, sel felaketinde 700 milyon TL’ye yakın hasar ihbarı alındığını söyledi. Tunçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu rakamın içinde hem kasko hem diğer branşlar var. Toplam da 10 bine yakın ihbar alınmış. Bunun yüzde 30’u kasko sigortasına ait. Takribi 41 milyon TL’lik araç sigortasına yönelik hasar ihbarı var. Geri kalan 650-655 milyon TL de diğer sigorta branşlarına ait hasarlar.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla