Suavi Yalkın’In Eserleri İçin Seferber Oldular

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Suavi Yalkın’In Eserleri İçin Seferber Oldular

9 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Suavi Yalkın'In Eserleri İçin Seferber Oldular

 

Köln’de geçtiğimiz sene hayatını yitiren sanatçı Suavi Yalkın’ın çöpe gitme riskiyle karşı karşıya kalan yapıtları için iyilikseverler seferber oldular. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İsmail Çoban Vakfı’nın sahip çıkıp arşivlemeye başladığı yapıtları inceledi.

Almanya’nın Köln şehrinde geçtiğimiz sene hayatını yitiren heykeltıraş-ressam Suavi Yalkın’ın çöpe gitme riskiyle karşı karşıya kalan yapıtları kurtarıldı. Sanatçının atölyesinin kira kontratının bitmesi sebebiyle çöpe gitme riski yaşayan heykellerine İsmail Çoban Vakfı sahip çıktı ve iyiliksever işadamı Şeref Tıraş yapıtlar için bir ambar tahsis edip yapıtların nakliyatını üstlendi. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da atölyeye gelerek sanatçı İsmail Çoban’dan yapıtlar hakkında bilgi alarak kendilerinin de bu yapıtların değerlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Eşinin yapıtlarının kurtarılmasından dolayı için çok mutlu olduğunu belirten Huriye Yakın, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa’ya Başkonsolosluk binasına asılmak üzere eşi Suavi Yalkın’ın üç heykel kabartmalı bir tablosunu armağan etti.

YAPITLAR ARŞİVLENMEYE BAŞLADI

Yakın’ın yapıtlarının sanatsal açıdan muhteşem olduğunu ve değerlendirilmesi vaziyetinde parasal bedellerinin de çok yüksek olduğunu belirten İsmail Çoban şunları söyledi: ?Burada 30 ? 35 senelik bir çalışma var. Bu çalışmaların etrafınız olmadığı taktirde Almanya’da pazarlanması çok güç. Bu çok bedelli sanatçımızın yapıtlarının medya aracılığı ile ortada kaldığını duydum. İsmail Çoban Vakfı mevzuya el attı ve bu yapıtların tamamının tamirlerini yapmak, onarımlarını yapmak, pazarlamak ve dökümlerini yaptırmak hadisesini üzerine aldı. Sağ olsun takviye beğenir bir iş adamımız da gerek ambar, gerekse nakliyat mevzusunda takviyeci oldu. Bunun üzerine şuan yapıtları numaralandırıp arşivlemeye başladık. Fotoğraflarına sürüklüyoruz ve yapıtlara kod numarası verip değerlendirmeye başlıyoruz.?

İsmail Çoban ayrıca arşivleme harekâtlarının ardından taşınacak olan yapıtların dökümü için çalışmalar başlatılacağını belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla