Aksaray Tarım Kredi Kooperatifine Ait Fabrikasının İlk Müşterisi Nurdağılılar Oldu

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Aksaray Tarım Kredi Kooperatifine Ait Fabrikasının İlk Müşterisi Nurdağılılar Oldu

8 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0

 

Aksaray Tarım Kooperatifi Birlikleri tarafından kurulan damlama, yağmurlama plastik boru fabrikasında üretilen tarım malzemelerinin ilk alıcısı Nurdağı Tarım Kooperatifi azaları oldu.

Nurdağlı çiftçiler tırla gelen damlama, yağmurlama, borularını yolda karşıladı.

Merkez Birliği idare heyeti abonesi Erdoğan Sarıçam, tarım kooperatifinin 2003 senesinden bu yana kat ettiği zaferini, aynı zamanda Nurdağı Tarım Kredi Kooperatifinin zaferini çiftçilerle paylaştı.

Erdoğan Sarıçam, ilk alıcılarının Nurdağlı çiftçiler olduğunu, bundan büyük mutluluk dinlediklerini ifade ederek, ‘Nurdağı 2003 senesinde çok güç gidişatta idi. Nurdağı Kooperatif müdürümüz İbrahim Yavuz bey kasvetini benimle paylaştı, istişare oluşturduk, kısa zamanda bu kasveti aştık ve şimdi Nurdağı bölgede en iyilerden biridir’ dedi.

Türkiye’de 1820 kooperatifleri bulunduğunu, 1250 kooperatifte ise ziraat mühendislerinin vazife yaptığını ifade eden sarıçam, ‘Bu mühendislerimiz çiftçilerimize fiyatsız danışmanlık yapıyorlar. Türkiye Tarım Kredi kooperatifi olarak gübre taşıma da 5. sıradayız. Başka Bir Deyişle dünya sıralamasında yer alıyoruz. 2003 senesinde dünya bankası yetkilileri ülkemize gelerek araştırma ve tahlil yaptıklarında müessesemiz hakkında negatif rapor hazırlayarak kapatılmasını istediler. Hükümete bu hususta müracaat yaptılar. Şimdi biz onların en büyük işletmeleri ile yarışıyoruz. Dünyada muhakkak bir yerimiz var. Anaparamız 300 milyar liradır. Zati şu ana kadar 3,5 milyar lira çiftçimize kredi dağıtmışız, bu kredinin yüzde doksanı geri dönüşüm yapmıştır. Dünyaya Sera örtüsü İMÇ plastiği biz yolluyoruz. Tarım ile alakalı tam girdiler, Gübreden Tohuma, yemden Yağa ve kömüre, plastik tarım malzemelerine kadar her şey kooperatiflerimizde sağlanıyor’ diye konuştu.

Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Muhsin Gümüş ise konuşmasında, şunları söyledi:

‘Taşıma maliyetlerini düşürmek için Milli sularda nakliyat işleri yapan 3 adet gemimiz vardır. Çiftçilerimize her sene proje karşılığı sıfır faizle 5 sene ödemeli etraf rakip işletme maliyetlerinin hem altında, hem de çok çok nitelikli tarım malzemeleri olan Sulama sistemidamlama yağmurlama malzemelerini veriyoruz. 20-60 ile 250 milyona kadar muhtelif projeler karşılığı krediler veriyoruz.

Hedefimiz muhakkak, Dededen toruna tarım yapmak ve dünya tarımında kastedilen yerde Türk çiftçisini görmek reel işimizdir. Amaca varmak üzereyiz, sabırla, adım adım gayemize doğru gitmekteyiz.’

Aksaray’da bulunan TK PLAS Damlama ve Yağmurlama Fabrikası Genel Müdürü Mustafa Ercan ise ‘Emelimiz gübre, ilaç, yem, mazot ve tarım alanında dünya tarımında kullanılan damlama, yağmurlama sisteminde çiftçilerimize takviye sağlamak ve ucuz maliyetlerle, düşük faizlerle tarım malzemesi satmaktır. Hepimizin maksadı budur. Yurt içinde ve yurt dışında çok büyük yatırımlarımız var. İran’da Petro kimya gübre fabrikamız, Bulgaristan’da Ayçiçek yağı kuruluşlarımız bulunuyor. Yeniden ülkemizde bir hayli yerde tarım fuarlarında fabrikalarımızın mahsulleri sergilenmektedir. Bizim mahsullerin yanına mahsul sergilemeye cesaret edemeyen bazı şirketler vardır. Niteliğimiz tartışılamaz. Bizler fabrika müdürleri olsak ta reel sahipleri sizlersiniz’ biçiminde konuştu.

Nurdağı Tarım Kredi Kooperatifi Müdür İbrahim Yavuz ise Nurdağı’na gelen bir tır dolusu damlama, yağmurlama sistemine ait plastik boruları en duyarlı yerlerinden bükerek ve ezerek sağlam olduğunu ispatladı.

İbrahim Yavuz, ‘Bizler satmış olduğumuz mallarımızı arttayız. Ömür boyu garantisi vardır. Almış olduğunuz bu tarım malzemeleri iddia ediyoruz ki, dededen toruna kalacaktır’ dedi.

RAM-MRT-NÖZ – GAZİANTEP

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla