Nakliyat-iş Gözaltıları Adliyeye Sevk Edildi

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Nakliyat-iş Gözaltıları Adliyeye Sevk Edildi

14 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Nakliyat-iş Gözaltıları Adliyeye Sevk Edildi

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İşçileri Sendikası’na (Nakliyat-İş) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında sendika Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun da bulunduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi. DİSK yetkilileri operasyonun hemen ardından yaptıkları açıklamada sendikaya yapılan operasyonun, “ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurulması ve iş hürriyetini engelleme” gerekçesiyle yapıldığını iddia etmişti.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sendikaya yönelik çalışmasında bazı iş yeri ve evlere baskın yapılarak sendika görevlileri gözaltına alınmış ve sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Gözaltına alınanlar arasında sendikanın Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun da bulunduğunu belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, operasyonun ardından yaptığı açıklamada gözaltıların işverenlerin talebi doğrultusunda yapıldığını ve bunun sendika ve işçilerin hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde engellediği için suç olduğunu savunmuştu. Başkan Çelebi açıklamasında ayrıca gizlilik kararı nedeniyle bilgi alamadıklarını ancak ‘ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve iş hürriyetini engelledikleri’ gerekçesiyle arama yapıldığını dile getirmişti.

Savcılık talimatıyla yapılan operasyon kapsamında 3 gün süre ile ifadeleri alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sabah saatlerinde çıkarılan 14 sendika görevlisi İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

(CİHAN)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla