Nakliyat İş Sendikası’ndaki Tutuklamalar Protesto Edildi

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Nakliyat İş Sendikası’ndaki Tutuklamalar Protesto Edildi

14 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Nakliyat İş Sendikası'ndaki Tutuklamalar Protesto Edildi

 

Zeytinburnu’nda ambar işçileri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etti. Nakliyat İş İstanbul Şubesi önünde toplanan işçiler, slogan atarak tutuklamaların hukuki olmadığını iddia etti.

DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası genel merkezine ve bazı şubelerine düzenlen operasyon sonucunda göz altına alınan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve bazı yöneticilerin tutuklanması protesto edildi. Ambarlar’daki Nakliyat İş İstanbul Şubesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar sendika üyesi, tutuklanmaları protesto etti.

“Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atan grup adına bir açıklama yapan sendika avukatı Ayhan Erkan, tutuklanmaların hukuki olmadığını söyledi. Erkan, “Bursa’ da işçi güvenliği sağlanmadığı için bir işveren katliamı yaşandı. İstanbul’da da Nakliyat İş sendikası üyeleri ve yöneticileri tutuklanarak hukuk katliamı yaşandı.” dedi.

Erkan, Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve diğer yöneticilerin tutuklanması ile sendikanın işlevini yerine getiremez hale getirmek istendiğini dile getirdi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen avukat Erkan, “Mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi.

Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

(CİHAN)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla