Kamyonların Kraliçesi

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Kamyonların Kraliçesi

8 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Kamyonların Kraliçesi

 

Kamyon sürücüyü Selma Akaydın 14 yıldır Türkiye’nin yollarında direksiyon sallıyor. Türkiye’nin ilk bayan kamyon sürücüyü olduğunu iddia eden Akaydın, bu işe Konya’da kurduğu nakliyat işletmesinde çalışan sürücülerin kendisini dolandırması üzerine girdiğini belirtti. İki çocuk annesi 40 yaşındaki Akaydın, işine en çok muhalefetin, kızından geldiğini söyledi.

Bursa’dan yüklediği eşyaları Antalya’da bir mağazaya indiren Trabzon doğumlu Selma Akaydın, 14 sene evvel başladığı kamyon sürücülüğünü beğenerek yaptığını anlattı. Başından iki konutluluk geçtiğini söyleyen Akaydın’ın bu konutluluklardan biri erkek, öbürü kız iki çocuğu dünyaya geldi. Genç yaşta Konya’da ticarete atılan ve 1996 senesinde kızı Damla’nın ismini verdiği nakliyat şirketi kuran Selma Akaydın, çalıştırdığı sürücüler tarafından dolandırılınca, ôMadem arabayı kullanabiliyorum, kamyonu da kullanabilirimö diyerek direksiyonun başına geçti.

çalıştırdığı sürücülerin motorini satıp cümbüş merkezlerinde gülüp eğlendiğini anlatan Selma Akaydın, ôKamyonu boş bir araziye çektim. Yarım saat çalıştım. Viteslerine baktım, dönüşleri çalıştım. Yarım saat sonra en son çalıştırdığım sürücünün işine son verip direksiyonun başına kendin geçtimö diye konuştu.

Her kamyonda olduğu gibi Akaydın’ın kamyonunun artta da bir yazı var. Bir bayan tarafından kullanılan 2001 model kamyonun artta iki mavi göz fotoğrafının arasında ‘Silahınla değil gözlerinle vurdun beni’ yazıyor. Bu lafların içeriğini ise Akaydın’dan başka kimse bilmiyor.

Akaydın, kamyon sürücülüğüne başladıktan sonra ilk yükü Van’a götürdüğünü, motorin almak için durduğu petrol istasyonlarında, kamyoncu restoranlarında çok değişik bakışlarla karşılandığını, herkesin evvel kendisinden çekindiğini söyledi.

Kızının kamyon sürücülüğü yapmasına karşı çıktığını belirten Akaydın, korkulacak bir şey olmadığını göstermek için onu iki defa yanına aldığını söyledi. Akaydın, ôTesadüf, her iki seferde de fren patladı. Vefatlardan döndükö dedi. Akaydın, kamyoncu camiasında her 10 bireyden 9’unun kendisini tanıdığını, geçtiği yollarda bayan olduğunu fark eden yurttaşların alkışladığını söyledi.

Sektörde bayan olmanın avantajları bulunduğunu belirten Akaydın, ôNakliyeciler işi öncelikli olarak bana vermeye çalışıyor. ‘Abla şuraya yük var gider misin?’ diye çağırıp soruyorlar. Yük indirilip bindirirken bana hiç iş bırakmıyorlarö diye konuştu.

Yaz aylarında konut nakliyesinde çalıştığını anlatan Akaydın, ôAma orada işi kimseye vazgeçmem. Kamyonun üstüne çıkar, eşyaları tek tek kendim yerleştiririmö dedi. Kamyoncuların ve nakliye sektörünün kasvette olduğunu anlatan Sürücü Akaydın, ôBu iş artık bitti. İşe başladığım ilk senelerdeki faturalarıma bakıyorum. Bugünle arasında hiç fark yok. Can güvenliğiniz yok. Bir şey söylemeye kalksak tepemize biniyorlarö diyerek tasalarını dile getirdi.

Mesleği vazgeçmeyi hiç düşünmeyen 14 senelik kamyon sürücüyü Selma Akaydın’ın tek dileği ise beynelmilel bir lojistik şirketinde işe girmek.

Emre BAYLAN/ANTALYA-DHA

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla