Tekel İşçilerine Keşan’dan Destek

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Tekel İşçilerine Keşan’dan Destek

13 Temmuz 2018 Aktepe Evden Eve Nakliyat Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat İstanbul Evden Eve Nakliyat Nakliyat Nakliyat Hakkında Herşey Online Nakliyat Evi Özel Eşya Taşıma Taşınma Taşınma Planı 0
Tekel İşçilerine Keşan'dan Destek

 

Ankara’da 50 günü aşkın süredir eylemde olan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla, Edirne’nin Keşan ilçesinde de bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde başlayan basın açıklamasına DİSK Genel-İş ve Eğitim-Sen’e bağlı yaklaşık 250 işçi ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkan, Tekel işçilerinin hakkı için bugün bütün Türkiye’de ayakta olduklarını belirterek, “Tekel işçileriyle dayanışma için ayaktayız, sendikal hak ve özgürlüklerimiz için ayaktayız, emeğe yönelik saldırıların azalması için ayaktayız. Sadece Tekel işçileri için değil, sinter, nakliyat, belediye, Kızılay, itfaiye, Tekel, Çemen Tekstil, Marmaray işçilerinin yaşadığı ve daha pek çok işyerinde yaşanan hak ihlalleri için ayaktayız.” dedi.

Erkan, 4-C’ye, hak gasplarına ve sendikal haklara yapılan saldırılara karşı olduklarını ifade etti. Erkan, şunları söyledi: “İşçilerin, emekçilerin istediği şey, demokratik, sosyal bir hukuk devletinin zaten yapması gereken şeylerdir. Ve zaten bu haklar, iktidar adayı partiler tarafından seçim dönemlerinde çalışanlara vaat edilir. Nedir bunlar? Sendikal, ekonomik ve sosyal hakların korunması ve çağdaş, insanca yaşatabilecek bir seviyeye çıkarılmasıdır.”

Ahmet Erkan, hükümetin Tekel işçisine, ‘ya işten çık ya da 657 sayılı 4-C maddesini kabul et’ dediğini ifade etti. Erkan, “Hükümetin, bugün dayattığı 4-C maddesi sadece Tekel işçilerine değil, tüm Türkiye’ye, tüm emek dünyasına dayatılmaktadır. Kamu mallarının yok pahasına özelleştirilmesinin işçi sınıfına düşen kısmı budur. Açlık, yoksulluk ve işsizliktir. Tekel işçisi ve emekçiler elbette bunu kabul etmeyecektir.” diye konuştu.

Eyleme katılanlar, basın açıklaması ardından sloganlar eşliğinde olaysız dağıldı.

(CİHAN)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla