Taşınma Planı ve Karar Verme

Ankara Evden Eve Nakliyat - Ankara Şehirler Arası Nakliyat - Ankara Sigortalı Taşımacılık - Ankara Asansörlü Taşımacılık - Ankara Eşya Depolama - İlden İle Nakliyat Ankara 0 (312) 276 75 93

Taşınma Planı ve Karar Verme

22 Mayıs 2018 Ankara Evden Eve Nakliyat Asansörlü Taşımacılık Evden Eve Nakliyat Nakliyat Online Nakliyat Evi Taşınma Taşınma Planı 0
Online Nakliyat Evi ekibimiz, siz değerli müşterilerimizle taşınmanız ile alakalı olarak yaptığımız tüm görüşmelerde, karşımıza çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmak için çalışmakta.  Online Nakliyat Evi ekibimiz, konforlu ve en az zararla taşınma işleminizi gerçekleştirmek için burada. Evden eve nakliyat işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için, sizinde dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Online Nakliyat Evi ekibimiz, siz değerli müşterilerimizle taşınmanız ile alakalı olarak yaptığımız tüm görüşmelerde, karşımıza çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmak için çalışmakta.  Online Nakliyat Evi ekibimiz, konforlu ve en az zararla taşınma işleminizi gerçekleştirmek için burada. Evden eve nakliyat işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için, sizinde dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Dilerseniz bu püf noktaları hep birlikte ele alalım.

Öncelikle, evinizi taşımaya karar verdiğiniz zaman evinizi toparlama işlemini lütfen aceleye getirmeyin! Yavaş yavaş ve planlı bir şekilde eşyalarınızı toparlamaya başlayın.

Taşınma Planı ve Karar Verme:

Taşınmaya karar verdiniz, evinizi tuttunuz, sonrasında yapacağınız en iyi işlemlerden bir tanesi de eşyalarınız için bir liste hazırlamak olabilir. Oluşturduğunuz bu liste sayesinde, götürmek istediğiniz veya götürmeyeceğiniz eşyalarınızı tespit edebilirsiniz. Hazırladığınız bu liste sayesinde, eşyalarınızın ne kadar olduğunu da tespit etmiş olacaksınız. Listeniz elinizde hazır olduğu için aradığınız nakliyat firmalarına, eşyalarınız hakkında daha detaylı bilgiler verebileceksiniz.

Boş zamanlarınızda internetten evden eve nakliyat firmaları arayın. Beğendiğiniz firmaların not alın. Böylelikle eşya listenizin yanı sıra, firma listenizde elinizin altında hazır olacaktır.

Yeni evinizde kullanmayacağınız eşyalarınızı düzenlediğiniz listenizde tespit edin. Yeni, fakat, kullanmak istemediğiniz bu eşyalarınızı bağışlayabilirsiniz.

Paketleme işlemini siz mi yoksa anlaşacağınız nakliyat firması mı yapacak? Öncelikle bunun kararını verin. Eğer eşyalarınızı siz paketleyecekseniz, evinizi yavaş yavaş toparlamaya ve eşyaları paketlemeye başlayın. Bu işlemi, uzun bir zaman dilimi içerisinde yapmaya özen gösterin.

Eşyaların Paketlenmesi:

Paketleme konusunda karar vermeden önce, birçok nakliye firmasının, “eşya sahibinin paketlediği eşyalarda meydana gelen hasarlardan firmamız sorumlu değildir” maddesine yapılan sözleşmeye eklediğini bilmenizde yarar var. Evinizi siz paketlemeye karar verdiyseniz, sözleşmenin başına, “paketlenen kolilerde, yırtık, ezilme ve çökme yok ise cümlesini eklemeyi unutmayın.
Taşındığınız zaman ilk açacağınız kolileri işaretlerle belirleyin. Eğer bu işlemi yaparsanız ilk günden bütün kolileri açmak zorunda kalmazsınız.

Fazla ağırlık yapan eşyalarınızı aynı kolilere doldurmayın. Kolilerinizi 25 ila 30 kilo arasında hazırlamaya özen gösterin. Kolilerinizi doldurmaya başlamadan önce, bant kullanarak alt kısımlarını sağlamlaştırın.
Bardak, tabak, tencere vs. gibi sık kullandığınız eşyalarınızı en son paketleyin. Hazırladığınız kolilerinizi bir odaya doldurmaya çalışın. Kolilerinizi düzenli bir şekilde yerleştirmeniz, taşıyacak olan kişilerin işini kolaylaştıracaktır.

Kırılabilecek cam eşyalarınızı özenli bir şekilde ve 2 kat sarın. Kolilerinizin üzerine, “kırılacak eşya” şeklinde not düşün.

Evden Eve Nakliyat Firmaları Seçimi:

İnternet üzerinden yapacağınız nakliyat firmaları seçiminde, araçların üzerindeki yazılara dikkat edin. İnternet sitesinde baris paint ile yazılmış araç resimleri olan firmaları kesinlikle tercih etmeyin. Size, Limited veya A.Ş olduğunu söyleyen firmaları “Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinden” sorgulayabilirsiniz.

Yakın bir zaman içerisinde nakliyat firmalarını tercih ederek taşınan tanıdıklarınızdan tavsiyeler alın.
Taşınacağız şehrin nakliyat firmalarını tercih edin.
Bulunduğunuz şehir içerisinde bir yere taşınacaksanız size en yakın firmaları tercih edin.

Sözleşme Hazırlama ve İmzalama:

Anlaştığınız firmanızla mutlaka sözleşme imzalayın. Hazırlanan sözleşme ve koşulları mutlaka kayıt altına alın.

Nakliyat firmalarının sözleşmesinin çoğunda “taşıyıcı firma malı teslim sonrası herhangi bir sorumluluk kabul etmez” maddesi bulunur. Eğer bu madde sözleşmede geçiyorsa, taşıma işlemi bittikten sonra yetkililer evden ayrılmadan eşyalarınızı kontrol edin. Eşyalarınız da ilgili herhangi bir sorun varsa yetkililer gitmeden önce mutlaka söyleyin. Şehirler arası taşımalarda, sözleşmeye eşyanın teslim tarihini yazmayı unutmayın. Sözleşmenizi firma yetkilisi dışında biriyle kesinlikle imzalamayın.

Taşınma Süreci:

Taşıma süreci boyunca eşyalarınızın başında olun. Bu süreç içerisinde, çalışanların işlerine fazla karışmamaya özen gösterin. Çalışanlarla ilgilenin. Örneğin, evinizi yaz aylarında taşıyorsanız evde soğuk su ayran gibi içecekler bulundurun.

Eşyalarınızın taşıma ve yükleme işlemi bittikten sonra, evinizde herhangi bir eşya kalıp kalmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Araç şoförü ile bağlantıda kalmak için telefon numarasını almayı ve kendi numaranızı vermeyi unutmayın. Yeni evinizin adresini araç şoförüne de verin.

Paketlerin Açılması:

İşe ilk olarak, ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaların kutularını açarak başlayın. Eğer eşyalarınızı firma yetkilileri paketlemiş ise, yetkililer gitmeden önce kolilerinizi açın. Herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Eğer eşyalarınızda hasar var ise, firma yetkililerine mutlaka bildirin. Kolileme ve toparlanma sürecinde olduğu gibi, eşyalarınızı yerleştirme konusunda da acele etmeyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Aramak İçin Tıkla